Δυστυχώς, δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική αλλαγή στην υπόθεση κράτησης του πλοίου «Steve Irwin» της Sea Shepherd από τις σκωτσέζικες αρχές. Όμως, υπάρχει αρκετή δραστηριοποίηση από μέλη και φίλους της οργάνωσης, ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό που χρειάζεται για να μην πωληθεί τελικά το πλοίο.

Όπως ανακοίνωσε η υπεύθυνη ανάπτυξης της οργάνωσης, Carla Robinson, σε ένα πρόσφατο κείμενό της σχετικά με τον κίνδυνο πώλησης του «Steve Irwin», τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί μέχρι την περασμένη Κυριακή ανέρχονται στα $442.279. Στο ίδιο κείμενο, πέρα από την αφήγηση της ιστορίας του πλοίου και την επεξήγηση της σημασίας του και της βαρύτητας για την δράση της οργάνωσης, ευχαριστεί πολύ, εκ μέρους όλων στην Sea Shepherd, όσες και όσους έστειλαν δωρεές μέχρι τώρα: «από τη στιγμή της αρχικής μας έκκλησης έξι μέρες πριν, όλοι εσείς που αγαπάτε την θαλάσσια ζωή έχετε δώσει ένα θρυλικό αριθμό δωρεών και μας έχει συγκινήσει βαθιά η πηγαία υποστήριξη σας.»

Παρ' όλ' αυτά, υπενθυμίζει πως ο χρηματικός στόχος είναι αρκετά υψηλός, και προτρέπει κι αυτή με τη σειρά της όποιος μπορεί να ενισχύσει να το κάνει, για να σωθεί το πλοίο και, μαζί με αυτό, χιλιάδες ζωές στο παρόν και στο μέλλον.

Δεδομένου του γενικότερου παρελθόντος απέναντι στην άμεση δράση, και -πιο συγκεκριμένα για την οργάνωση- όσων είχαν αποκαλυφθεί για τη μυστική συμφωνία μεταξύ Η.Π.Α. και Ιαπωνίας (για τη μείωση της φαλαινοθηρίας από πλευράς της δεύτερης στα διεθνή ύδατα και αύξησή στα εγχώρια ύδατά της, σε αντάλλαγμα με τη βοήθεια της πρώτης για την αντιμετώπιση των ακτιβιστών της Sea Shepherd και όσων προσπαθούσαν να εμποδίσουν τη σφαγή στην Ανταρκτική και αλλού), δεν προκαλεί έκπληξη η φανερή αυτή τη φορά συνεργασία κράτους (βρετανικές και σκωτσέζικες αρχές) και κεφαλαίου (εταίρεία Fish and Fish) για την καταστολή κινήσεων απειλητικών προς τα συμφέροντά τους.

Αναμένουμε για την εξέλιξη.

Κανένα σχόλιο