Ελεύθερο το «Steve Irwin»

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Έπειτα από την αρχική έκκληση για τη σωτηρία του πλοίου και τη μερική εξέλιξη της υπόθεσης, το πλοίο της Sea Shepherd «Steve Irwin» επέστρεψε και πάλι στην οργάνωση!

Σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, αναφέρεται, εκτός από τις πολλές ευχαριστίες προς τα μέλη και τους φίλους που βοήθησαν, πως συγκεντρώθηκαν πάνω από $735.000 μόλις τις δύο αυτές εβδομάδες που μεσολάβησαν, και δεδομένου πως το βρετανικό δικαστήριο έθεσε την εγγύηση περίπου στα $846,290, η οργάνωση μπόρεσε και κατέβαλε τα ζητούμενα χρήματα, παίρνοντας στις 2 αυτού του μήνα πίσω το πλοίο της , το οποίο και έφυγε για την αποστολή στις νήσους Faeroe.

«Δεν θα αποσυντονιστούμε ούτε θα τρομάξουμε από τον πλούτο και τη φήμη τους στη χρήση δικαστικών μέσων για να εξαφανίσουν την όποια αντίσταση. Οι ερυθροί τόνοι [bluefin tuna] είναι στο χείλος της εξαφάνισης», δήλωσε ο καπετάνιος Paul Watson σχετικά με την υπόθεση και την προσπάθεια της Fish & Fish να εμπλέξει και να κατηγορήσει μέσω δικαστικών διαμαχών την Sea Shepherd.

«Το χρωστάμε σε αυτό το είδος, να πολεμήσουμε τους λαθροθήρες στη θάλασσα, στα μέσα ενημέρωσης και στα δικαστήρια. Πράξαμε δικαίως που παρεμβήκαμε στην παράνομη επιχείρησή τους. Και κερδίσουμε ή χάσουμε, πιστεύουμε πως οι ερυθροί τόνοι -ένα φοβερό, συναρπαστικό είδος στα πρόθυρα της εξαφάνισης- αξίζουν όσα λεφτά και κόπους μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε για να τους σώσουμε.

Δεν υπάρχει κανένα δικαστήριο, καμία εταιρεία, καμία κυβέρνηση στον πλανήτη που θα μας πείσει ότι είναι λάθος να αποτρέψουμε την εξαφάνιση αυτών των ψαριών. Η οικονομία της εξαφάνισης είναι αυτό που πολεμάμε. Η ελάττωση ανεβάζει τις τιμές και καθώς οι πληθυσμοί των ψαριών στους ωκεανούς μειώνονται, η τιμή του κατεψυγμένου ψαριού αυξάνεται στις αποθήκες και αυτό, το πιο ακριβό ψάρι στον κόσμο, θα γίνει ακόμα ακριβότερο. Με την εξαφάνιση, τα παγωμένα πτώματα θα γίνουν ανεκτίμητα. Αυτό είναι απληστία που αγγίζει την αισχρότητα, που δε δείχνει κανένα σεβασμό για τη φύση ή για τις μελλοντικές γενιές, και δε μπορούμε να κάτσουμεεμείς με σταυρωμένα χέρια και να αφήσουμε τους ερυθρούς τόνους να χαθούν στη λήθη της βιολογικής εξαφάνισης. Όποιο κι αν είναι το κόστος, όποιο κι αν είναι το ρίσκο, εμείς σκοπεύουμε να υπερασπιστούμε τους ερυθρούς τόνους.

Βρισκόμαστε σε ένα πόλεμο για τη σωτηρία των ωκεανών από τους εαυτούς μας. Και αν χάσουμε, τότε θα χάσουμε όλοι, επειδή αν πεθάνουν οι ωκεανοί, πεθαίνουμε όλοι - είναι τόσο απλό.»

Κανένα σχόλιο