Spirit of Freedom-Σεπτέμβριος 2011

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011


Το ακόλουθο κείμενο είναι μετάφραση του ενημερωτικού δελτίου που κυκλοφόρησε από το ELP.SN.


Ενημερωτικό δελτίο από το Earth Liberation Prisoners Support Network

«Όλη η εμπειρία ήταν σκληρή, αλλά όλα αυτά τα καλά και εμψυχωτικά λόγια και οι σοφές σκέψεις από αγνώστους την έκαναν πολύ πιο εύκολη!»

- Πρώην Σουηδός φυλακισμένος για τα Δικαιώματα των Ζώων

Καλώς ήρθατε στην έκδοση του Spirit of Freedom του Σεπτεμβρίου του 2011. Αρχικά, το ELP θα ήθελε να απολογηθεί για την καθυστέρηση της κυκλοφορίας αυτού του δελτίου και του τελευταίου δελτίου μας. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών το ELP έχει χάσει ένα σημαντικό αριθμό εθελοντών, συμπεριλαμβανομένου και του ατόμου που διαχειριζόταν την ιστοσελίδα μας. Δε θα ονομάσουμε το άτομο, ξέρει ποιο είναι το ίδιο, αλλά θα θέλαμε να το ευχαριστήσουμε για όλα όσα έκανε για το ELP τα τελευταία 7 χρόνια που δούλευε μαζί μας. Το ELP εύχεται σ' αυτό το άτομο και σε όλους τους προηγούμενους εθελοντές μας ότι καλύτερο για τις καινούργιες τους προσπάθειες.

Από το τελευταίο μας ενημερωτικό δελτίο έχουν συμβεί πολλά. Ένας ανώνυμος ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων συνελήφθη στο Gothenburg της Σουηδίας, για υποτιθέμενη δραστηριότητα ενάντια στη βιομηχανία γούνας. Το ELP δεν είναι σε θέση να παρέχει περισσότερες πληροφορίες αυτή τη στιγμή αλλά όσοι επιθυμούν να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης στον φυλακισμένο μπορούν να στείλουν email στη διεύθυνση S.GBG.VEGAN@gmail.com και τα μηνύματά υποστήριξής τους θα μεταφερθούν στον κρατούμενο.

Ακούσαμε επίσης για δύο Φιλανδούς ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων που συνελήφθησαν ενώ βιντεοσκοπούσαν μέσα σε μια φάρμα χοίρων και τώρα είναι υπό την απειλή δύο χρόνων φυλάκισης!

Το ELP έμαθε επίσης για επιδρομές της αστυνομίας στη Γερμανία όπου ακτιβιστές κατηγορήθηκαν για δράση ενάντια στη βιομηχανία γούνας. Στο ίδιο μήκος κύματος, τέσσερις Ολλανδοί επίσης περιμένουν να δικαστούν για μια υποτιθέμενη δραστηριότητα ενάντια σε μια φάρμα της βιομηχανίας γούνας (απελευθερώνοντας μινκ).

Και στην Ισπανία ένας μεγάλος αριθμός ατόμων συνελήφθησαν και θα δικαστούν για ενδεχόμενη δράση για τα δικαιώματα των ζώων.

Αλλού στην Ευρώπη, εξαιτίας κάποιων αλλαγών στο σωφρονιστικό σύστημα, αλλάξανε τα νούμερα κάποιων Βρετανών κρατούμενων. Γι' αυτό το λόγο έχετε το υπ' όψιν σας και σιγουρευτείτε πως ο αριθμός του κρατουμένου που χρησιμοποιείται είναι έγκυρος (μπορείτε να το επιβεβαιώσετε και μέσα από την ιστοσελίδα του ALF.SG).

Αφήνοντας τα ευρωπαϊκά νέα, στην Αμερική, ο κατηγορούμενος με το Green Scare Justin Solondz εκδόθηκε από την Κίνα πίσω στην Αμερική και τώρα κρατείται αναμένοντας τη δίκη για κατηγορίες δράσεις τόσο για το ELF όσο και για το ALF.

Το ELP έμαθε επίσης για την σοκαριστική υπόθεση του Αμερικανού περιβαλλοντιστή Tim DeChristopher, ο οποίος φυλακίστηκε για δύο χρόνια επειδή υπέβαλε ψεύτικες προσφορές σε μια δημοπρασία γης για να παρεμποδίσει τις δραστηριότητες εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου. Δεν ξέρουμε τη διεύθυνσή του, αλλά αν τη γνωρίζει κανείς, παρακαλώ ενημερώστε μας.

Αλλά παρά τα κακά νέα, υπάρχουν και καλά. Ο Scott DeMuth, ο οποίος ήταν φυλακισμένος για μια δράση για το ALF στην Αμερική, είναι πλέον ελεύθερος. Επίσης ελεύθερος είναι και ο Kevin Kjonaas των Αμερικανών της SHAC 7.

Και κάποια φανταστικά νέα. Ο Αμερικανός προδότης και πληροφοριοδότης της αστυνομίας, Jacob Jeremiah “Jake” Ferguson, φυλακίστηκε για πέντε χρόνια για εμπόριο και χρήση ναρκωτικών. Ο Ferguson είναι προσωπικά υπεύθυνος για αρκετούς ακτιβιστές που βρίσκονται φυλακισμένοι. Ένα από τα θύματά του αυτοκτόνησε στη φυλακή ενώ περίμενε τη δίκη του.

Όπως δείχνει αυτό το σύντομο άρθρο της σύνταξης, η απελευθέρωση των ζώων και της γης πραγματοποιείται σε όλο τον κόσμο. Θυμηθείτε, η υποστήριξη των φυλακισμένων είναι διεθνής. Στηρίξτε όλους τους οικο-φυλακισμένους όπου κι αν είναι στον κόσμο. Κανένας συμβιβασμός για την υπεράσπιση της Μάνας Γης!

Αν διαπιστώσει κανείς πως οι πληροφορίες για τους κρατούμενους από το ELP δεν είναι πλέον έγκυρες ή αν δεν συμπεριλάβαμε στη λίστα κάποιον φυλακισμένο που θα έπρεπε να έχουμε βάλει, παρακαλώ ενημερώστε μας το συντομότερο δυνατό. Το ELP λειτουργεί από μια μικρή ομάδα εθελοντών και παρόλο που προσπαθούμε να διασφαλίσουμε την ακρίβεια των λιστών μας, παραδεχόμαστε πως κάνουμε και λάθη. Οπότε βοηθήστε μας στο να διατηρήσουμε έγκυρες τις λίστες λέγοντάς μας για ότι αλλαγές χρειάζεται να γίνουν.

● ● ●

Οικο-Φυλακισμένοι

Grant Barnes #137563, San Carlos Correctional Facility, PO Box 3, Pueblo, CO 81002, USA. Εκτίει 12 χρόνια για τον εμπρησμό αρκετών οχημάτων SUV. Τα γράμματα «ELF» ήταν βαμμένα με σπρέι πάνω σε όλα τα οχήματα. (Ο Grant είναι βίγκαν).

Luca Bernasconi, c/o Regionalgefängnis Bern, Genfergasse 22, 3001 Bern, Switzerland. Εκτίει ποινή 3 χρόνων και 6 μηνών για την κατοχή εκρηκτικών υλικών. Ο Luca είναι Σουηδός και γνωστός ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων και την υποστήριξη φυλακισμένων. Παρόλο που δεν συνδέεται με την Il Silvestre ο ίδιος, άλλοι κατηγορούμενοι αυτής της υπόθεσης συνδέονται με την Il Silvestre. (Ο Luca είναι βίγκαν).

Nathan Block, #36359-086, FCI Lompoc, Federal Correctional Institution, 3600 Guard Road, Lompoc, CA 93436, USA. Εκτίει 7 χρόνια και 8 μήνες για έναν εμπρησμό εκ μέρους του ELF σε μια φάρμα της Poplar Tree και για έναν εμπρησμό πάλι εκ μέρους του ELF σε μια αντιπροσωπεία SUV. Έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του επίσης και σε μια συνωμοσία σχετικά με το ELF/ALF. (Άγνωστη διατροφή)

Federico Buono, c/o CC San Vittore, Piazza Filangieri 2, 20123 Milano, Italy. Προφυλακισμένος με κατηγορίες για κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού. (Ο Federico είναι βίγκαν).

Marco Camenisch, Justizvollzugsanstalt Lenzburg, Postfach 75, 5600 Lenzburg, Switzerland. Εκτίει 18 χρόνια. 1) 10 χρονια για χρήση εκρηκτικών για την καταστροφή πυλώνων ηλεκτρικού ρεύματος που έφταναν σε πυρηνικά εργοστάσια. 2) 8 χρόνια για το φόνο ενός μέλους της Ελβετικής Φρουράς ενώ ήταν υπό καταδίωξη. Το '02 ο Marco εκπλήρωσε μια ποινή 12 χρόνων στην Ιταλία για την καταστροφή πυλώνων ηλεκτρικού ρεύματος εκεί. (Ο Marco είναι κρεοφάγος που υποστηρίζει την οργανική διατροφή).

Tim DeChristopher (άγνωστη διεύθυνση). Εκτίει 2 χρόνια για την υποβολή ψεύτικων προσφορών σε μια δημοπρασία γης για να παρεμποδίσει τις προσπάθειες εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου να αγοράσουν εκτάσεις.

Silvia Guerini, c/o Regionalgefängnis Biel, Spitalstrasse 20, 2502 Biel/Bienne, Switzerland. Εκτίει 3 χρόνια και 4 μήνες για την κατοχή εκρηκτικών υλών. Η Silvia είναι Ιταλίδα και συνδέεται με την Il Silvestre. (H Silvia είναι βίγκαν).

Marie Jeanette Mason, 04672-061, FMC Carswell, P.O. Box 27137, Fort Worth, TX 76127, USA. Εκτίει 21 χρόνια και 10 μήνες για τη συμμετοχή της σε έναν εμπρησμό ενός γραφείου σε πανεπιστήμιο εκ μέρους του ELF, καθώς ο καθηγητής είχε σχέση με δοκιμές γενετικά τροποποιημένων σοδειών. Η Marie ομολόγησε επίσης πως κατέστρεψε μηχανήματα υλοτομίας. Ακόμα δήλωσε ένοχη σχετικά με την οργάνωση δράσεων για το ELF και παραδέχτηκε τη συμμετοχή της σε 11 άλλες δράσεις του ELF και σε 1 του ALF. (Η Marie είναι βίγκαν).

Abraham López Martínez (φυλακισμένος στο Μεξικό). Γράμματα υποστήριξης μέσω email στη διεύθυνση cna.mex@gmail.com. Προφυλακισμένος με κατηγορίες για μια σειρά από δράσεις που έμοιαζαν με αυτές του ELF ενάντια σε διάφορα οχήματα και επιχειρήσεις. (Ο Abraham είναι βίγκαν).

Eric McDavid, 16209-097, FCI Victorville, Medium II, Federal Correctional Institution, PO Box 5300, Adelanto, CA 92301, USA. Εκτίει 19 χρόνια και 7 μήνες για τη σχεδίαση καταστροφής ιδιοκτησίας της Δασικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, κεραιών κινητής τηλεφωνίας και μονάδων παραγωγής ενέργειας. Όταν συνελήφθη δεν είχε γίνει καμία ουσιαστική εγκληματική ζημιά. (Ο Eric είναι βίγκαν).

Daniel McGowan, #63794-053, FCI Terre Haute – CMU, Post Office Box 33, Terre Haute, Indiana 47408, USA. Εκτίει 7 χρόνια για έναν εμπρησμό εκ μέρους του ELF ενάντια σε μια φάρμα της Poplar Tree και έναν εμπρησμό πάλι εκ μέρους του ELF ενάντια σε μια παλιά επιχείρηση υλοτομίας. Έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του επίσης και σε μια συνωμοσία σχετικά με το ELF/ALF. (Ο Daniel είναι χορτοφάγος).

Steve Murphy, 39013-177, FCI Beaumont Medium, Federal Correctional Institution, P.O. Box 26040, Beaumont, TX 77720, USA. Εκτίει 5 χρόνια για συνωμοσία με στόχο εμπρησμό και για τον επακόλουθο εμπρησμό σε μια κατασκευαστική περιοχή σπιτιών το 2006. Η δράση αυτή έγινε εκ μέρους του ELF. (Ο Steve είναι βίγκαν).

Mattia Petit, c/o CC Vigevano, Via Gravellona 240, 27029 Vigevano (PV), Italy. Προφυλακισμένος με κατηγορίες για κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού. (Ο Mattia είναι βίγκαν).

Costatino Ragusa, c/o Regionalgefängnis, Thun
Allmendstr. 34, 3600 Thun, Switzerland. Εκτίει 3 χρόνια και 8 μήνες για την κατοχή εκρηκτικών υλών. Ο Constantino είναι Ιταλός και συνδέεται με την Il Silvestre. (Ο Costatino είναι βίγκαν)

Justin Solondz, #98291-011, FDC Seatac, Federal Detention Center, P.O. BOX 13900, Seattle, WA 98198, USA. Προφυλακισμένος με κατηγορίες για δράση εκ μέρους του ELF και του ALF. (Άγνωστη διατροφή).

Michael Sykes 696693, Michigan Reformatory, 1342 West Main Street, Ionia, MI 48846, USA. Εκτίει από τέσσερα έως δέκα χρόνια για αντι-επεκτατικούς [anti-sprawl] εμπρησμούς, εγκληματική ζημιά σε ένα στύλο ηλεκτροδότησης, για πολιτικά γκράφιτι με σπρέι και για το κάψιμο της αμερικανικής σημαίας. (Άγνωστη διατροφή).

Fermín Gómez Trejo (φυλακισμένος στο Μεξικό). Γράμματα υποστήριξης μέσω email στη διεύθυνση cna.mex@gmail.com. Προφυλακισμένος με κατηγορίες για μια σειρά από δράσεις που έμοιαζαν με αυτές του ELF ενάντια σε διάφορα οχήματα και επιχειρήσεις. (Ο Fermin είναι χορτοφάγος).

Joyanna Zacher, #36360-086, FCI Dublin, 5700 8th St.- Camp Parks- Unit F, Dublin, CA 94568, USA. Εκτίει 7 χρόνια και 8 μήνες για έναν εμπρησμό εκ μέρους του ELF ενάντια σε μια φάρμα της Poplar Tree και για έναν εμπρησμό πάλι εκ μέρους του ELF σε μια αντιπροσωπεία SUV. Έχει ομολογήσει τη συμμετοχή της επίσης και σε μια συνωμοσία σχετικά με το ELF/ALF. (Άγνωστη διατροφή).

● ● ●

Φυλακισμένοι για την Απελευθέρωση των Ζώων
(Όλοι οι φυλακισμένοι για την Απελευθέρωση των Ζώων ακολουθούν μια ελάχιστη χορτοφαγική διατροφή και οι περισσότεροι είναι βίγκαν)

Ανώνυμος φυλακισμένος για τα δικαιώματα των ζώων (Σουηδία). Για email μπορείτε να στείλετε στην διεύθυνση S.GBG.VEGAN@gmail.com. Κατηγορείται για ενέργειες ενάντια στη βιομηχανία γούνας. (Ο ανώνυμος είναι βίγκαν).

Jonny Ablewhite A5750AH, H.M. Prison, Hewell Lane, Redditch, Worcs B97 6QS, England. Εκτίει 12 χρόνια για προσπάθεια εκβιασμού ενός ιδιοκτήτη φάρμας ο οποίος παρείχε ινδικά χοιρίδια για ζωοτομία. (Ο Jon είναι βίγκαν).

Diego Alonso (άγνωστη διεύθυνση, φυλακισμένος στο Μεξικό – μπορείτε να στείλετε γράμμα υποστήριξης μέσω email στη διεύθυνση rabiayaccion@mac.hush.com). Προφυλακισμένος με κατηγορίες στοχοποίησης τραπεζών, σφαγείων και άλλων οργανισμών. (Ο Diego είναι βίγκαν).

Gregg Avery A4874AD, HMP Coldingley, Shaftesbury Road, Bisley, Woking, Surrey GU24 9EX, England. Εκτίει 9 χρόνια για συνωμοσία εκβιασμού της Huntingdon Life Sciences. (Ο Gregg είναι βίγκαν).

Natasha Avery A5180AD, HMP Send, Ripley Road, Woking, Surrey, GU23 7LJ, England. Εκτίει 9 χρόνια για συνωμοσία εκβιασμού της Huntingdon Life Sciences. (Η Nat είναι βίγκαν).

Walter Bond #2011-03339, Davis County Jail, PO Box 130, Farmington, UT 84025-0130, USA. Εκτίει 5 χρόνια για έναν εμπρησμό εκ μέρους του ALF σε ένα εργοστάσιο της Sheepskin. Κατηγορείται επίσης για εμπρηστικές επιθέσεις ενάντια σε ένα εργοστάσιο δέρματος και ένα εστιατόριο με φουά γκρα. (Ο Walter είναι βίγκαν).

Mel Broughton, A3892AE, HMP Bullingdon, PO Box 50, Oxford, OX25 1WD, England. Εκτίει δέκα χρόνια για ενεργή εκστρατεία ενάντια στη ζωοτομία που πραγματοποίησε στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η αστυνομία τον παγίδευσε και τον κατηγόρησε πως σχεδίαζε εμπρησμό ενάντια στο πανεπιστήμιο. (Ο Mel είναι βίγκαν).

Adrian Magdaleno Gonzales (άγνωστη διεύθυνση, φυλακισμένος στο Μεξικό - μπορείτε να στείλετε γράμμα υποστήριξης μέσω email στη διεύθυνση libertadparaadrian@hushmail.me). Εκτίει 7 χρόνια και 11 μήνες για την πυροδότηση βομβών αερίου ενάντια σε διάφορους στόχους, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών, και ενάντια σε στόχους, των οποίων την ευθύνη ανέλαβε το ALF. (Ο Adrian είναι βίγκαν).

Marie Mason - Δείτε λεπτομέρειες στη λίστα με τους οικο-φυλακισμένους.

Daniel McGowan - Δείτε λεπτομέρειες στη λίστα με τους οικο-φυλακισμένους.

Gavin Medd-Hall A3624AD, HMP Coldingley, Shaftesbury Road, Bisley, Woking, Surrey GU24 9EX, England. Εκτίει 8 χρόνια για συνωμοσία εκβιασμού της Huntingdon Life Sciences. (Ο Gavin είναι βίγκαν).

Heather Nicholson A3158AJ, HMP Foston Hall, Foston, Derby, Derbyshire, DE65 5DN, England. Εκτίει 11 χρόνια για συνωμοσία εκβιασμού της Huntingdon Life Sciences. (Η Heather είναι βίγκαν).

Kerry Whitburn TB4886, HMP Lowdham Grange, Lowdham, Nottingham, NG14 7DA, England. Εκτίει 12 χρόνια για προσπάθεια εκβιασμού ενός ιδιοκτήτη φάρμας ο οποίος παρείχε ινδικά χοιρίδια για ζωοτομία. (Ο Kerry είναι βίγκαν).

Sarah Whitehead, A8369CE, HMP Downview, Sutton Lane, Surrey, SM2 5PD, England. Εκτίει έξι χρόνια για εκστρατεία ενάντια στην Huntingdon Life Sciences. Είχε καταδικαστεί πρωτύτερα για δύο χρόνια για : 1) τη διάσωση ενός κουταβιού από τρομακτικές συνθήκες. 2) για τη διάσωση πάνω από 100 ζώων από έναν εκτροφέα κατοικιδίων ο οποίος καταδικάστηκε αργότερα για κακοποίηση ζώων. (Η Sarah είναι βίγκαν).

● ● ●

Φυλακισμένοι της Ploughshares

Helen Woodson, 03231-045, FMC Carswell - Admin. Max. Unit, POB 27137, Ft. Worth, TX 76127, USA. Εκτίει 8 χρόνια και 10 μήνες για δράσεις που στόχευαν στην αλληλοσύνδεση του πολέμου και της καταστροφής του φυσικού κόσμου. Οι δράσεις περιελάμβαναν το βάψιμο με κόκκινη μπογιά του γραφείου ασφαλείας ενός ομοσπονδιακού δικαστηρίου και την πραγματοποίηση απειλητικών επικοινωνιών. Προηγούμενα η Helen είχε εκτίσει 20 και μισό χρόνια για: 1) τη χρήση ενός σφυριού με σκοπό τον αφοπλισμό μια βάσης εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων. 2) το κάψιμο $25.000 στο πάτωμα μιας τράπεζας ενώ κατήγγειλε τον πόλεμο, την περιβαλλοντική καταστροφή και την οικονομική αδικία. 3) την αποστολή προειδοποιητικών γραμμάτων με επισυνημμένες σφαίρες σε κυβερνητικούς και εταιρικούς υπαλλήλους. (Άγνωστη διατροφή).

● ● ●

Φυλακισμένοι Αντιφασίστες

Aleksey Bychin, FBU OIK-2 IK-7 otryad No. 12, ul. Karnallitovaya d. 98, g. Solikamsk Permskiy Kray, 618545 Russia. Εκτίει 5 χρόνια επειδή υπερασπίστηκε τον εαυτό του ενάντια σε νεοναζί. (Άγνωστη διατροφή).

Andy Baker, A5768CE, HMP Highpoint, Stradishall, Newmarket, Suffolk, CR8 9YG, England. Εκτίει 21 μήνες. (Άγνωστη διατροφή).

Thomas Blak, A5728CE, HMP Wormwood Scrubs, PO Box 757, Du Cane Rd, London, W12 OAE, England. Εκτίει 18 μήνες. (Άγνωστη διατροφή).

Sean Cregan, A5769CE, HMP Coldingley, Shaftesbury Road, Bisley, Woking, Surrey, GU24 9EX, England. Εκτίει 21 μήνες. (Άγνωστη διατροφή).

Phil De Sousa, A5766CE, HMP Elmley, Church Road, Eastchurch, Sheerness, Kent, ME12 4DZ, England. Εκτίει 21 μήνες. (Ο Phil είναι χορτοφάγος).

Ravinder Gill, A5770CE, HMP Wayland, Griston, Thetford, Norfolk, IP25 6RL, England. Εκτίει 21 μήνες. (Άγνωστη διατροφή).

Austen Jackson, A5729CE, HMP Wormwood Scrubs, PO Box 757, Du Cane Rd, London, W12 OAE, England. Εκτίει 15 μήνες. (Άγνωστη διατροφή).

Rinat Sultanov, FBU IZ-47\4, ul. Lebedeva d. 39, 195009 Saint-Petersburg Russia. Εκτίει 2 χρόνια επειδή πάλεψε με νεοναζί. (Ο Rint είναι χορτοφάγος).

● ● ●

Άλλοι Φυλακισμένοι

Ihar Alinevich, c/o P.O. Box 8, Glavpochtampt, 220050 Minsk, Belarus. Φυλακίστηκε για μια ποικιλία λόγων που περιελάμβαναν ενδεχόμενη αντιμιλιταριστική δράση και ενδεχόμενη συμμετοχή σε δράσεις αλληλεγγύης για δύο φυλακισμένους Ρώσους περιβαλλοντιστές. (Άγνωστη διατροφή).

Mikalaj Dziadok, SIZO-1, ul. Volodarskogo 2, 220050 Minsk, Belarus. Φυλακίστηκε για μια ποικιλία λόγων που περιελάμβαναν ενδεχόμενη αντιμιλιταριστική δράση και ενδεχόμενη συμμετοχή σε δράσεις αλληλεγγύης για δύο φυλακισμένους Ρώσους περιβαλλοντιστές. (Άγνωστη διατροφή).

Aliaksandar Frantskievich, Valadarskaha str., 2, SIZO-1, k. 46, Minsk, Belarus. Συγκατηγορούμενος των Ihar Alinevich και Mikalaj Dziadok. (Άγνωστη διατροφή).

Fran Thompson, #1090915, CCC, 3151 Litton Drive, Chillicuthe, MO 64601, USA. Εκτίει ισόβια για το φόνο ενώ ήταν σε αυτοάμυνα, ενός αγνώστου που την κατασκόπευε ενώ εκείνους διέρρηξε το σπίτι της. Πριν την φυλάκισή της η Fran ήταν μια οικο-ακτιβίστρια, ακτιβίστρια για την υπεράσπιση των ζώων και ενάντια στην πυρηνική ενέργεια. (Η Fran είναι βίγκαν).

Jonathan Pollak, Hermon Prison Nswing, PO BOX 4011, Maghar 14930, Israel. Αναρχικός ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων που φυλακίστηκε για τρεις μήνες επειδή έκανε αργά ποδήλατο κατά τη διάρκεια μιας πορείας του Critical Mass ενάντια στο βομβαρδισμό της Γάζας. (Ο Jonathan είναι βίγκαν).

● ● ●

MOVE

Η MOVE είναι μια οικο-επαναστατική ομάδα που διοργάνωνε πορείες διαμαρτυρίας για την προστασία κάθε ζωής. Όλοι οι φυλακισμένοι της MOVE περιγράφουν τους εαυτούς τους ως χορτοφάγους. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή οχτώ ακτιβιστές της MOVE στη φυλακή, κάθε ένας από τους οποίους εκτίει ποινή 100 χρόνων για συμμετοχή στη δολοφονία ενός αστυνομικού το 1979. Ο 9ος κατηγορούμενος, Merle Africa, πέθανε στη φυλακή το 1998.

Debbie Simms Africa (006307), Janet Holloway Africa (006308) και Janine Philips Africa (006309) όλοι στη φυλακή: SCI Cambridge Springs, 451 Fullerton Ave, Cambridge Springs, PA 16403-1238, USA.

Michael Davis Africa (AM4973) SCI Graterford, PO Box 244, Graterford, PA 19426-0244, USA.

Edward Goodman Africa (AM4974), SCI Mahanoy, 301 Morea Rd, Frackville, PA 17932, USA.

William Philips Africa (AM4984) και Delbert Orr Africa (AM4985) και οι δύο βρίσκονται στην SCI Dallas Drawer K, Dallas, PA 18612, USA.

Charles Simms Africa (AM4975), SCI Retreat, 660 State Route 11, Hunlock Creek, PA 18621, USA.

Mumia Abu Jamal, (AM8335), SCI Greene, 175 Progress Drive, Waynesburg PA 15370, USA. Το 1981 ο Mumia, πρώην Μαύρος Πάνθηρας και υποστηρικτής της MOVE, κατηγορήθηκε για τη δολοφονία ενός αστυνομικού. Αρχικά του επιβλήθηκε θανατική ποινή αλλά αυτή τη στιγμή περιμένει να του επιβληθεί άλλη ποινή έπειτα από μια ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο το 2001.

● ● ●

Δήλωση σχετικά με τη βία

Κάποιοι άνθρωποι που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα αυτού του ενημερωτικού δελτίου έχουν πραγματοποιήσει βίαιες δράσεις, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων και φόνου. Ως Spirit of Freedom δεν παραβλέπουμε τη βία. Αλλά είμαστε επίσης και ενάντια στη λογοκρισία και πιστεύουμε πως οι άνθρωποι μπορούν να αποφασίσουν οι ίδιοι ποιον επιθυμούν να υποστηρίξουν.


Για περισσότερες πληροφορίες για τον Ιστό Υποστήριξης Φυλακισμένων Αγωνιστών/τριών της Γης (ELP.SN) μπορείτε να επισκεφτείτε τον ελληνικό του σύνδεσμο, Greek ELP Support, ή να στείλετε email στη διεύθυνση ELP4321@hotmail.com. Υπάρχει, επίσης, και η ιστοσελίδα www.ecoprisoners.org του North American Earth Liberation Prisoners Support Network, ενώ άλλες σχετικές ιστοσελίδες είναι υπό κατασκευήν.


Κανένα σχόλιο