Πηγή: Gorilla.cd


Η χήρα του ranger Michel Imanirafasha, που πέθανε την περασμένη Παρασκευή (29/7) σε μια επίθεση.

Η πρόσφατη επίθεση σ' ένα όχημα του πάρκου που προκάλεσε το θάνατο δύο ακόμα ranger είναι ακόμα μια υπενθύμιση του τιμήματος που πληρώνουν οι ranger και οι οικογένειές τους για να προστατέψουν το πάρκο Virunga, προς όφελος όλων μας. Οι ranger θέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο σε καθημερινή βάση για τα χρήματα που θα πληρώναμε εμείς οι υπόλοιποι για μια κούπα καφέ - κι όχι καφέ latte ή frappuccino, αλλά ένα συνηθισμένο φλυτζάνι καφέ.

Αυτή είναι η άτυχη πραγματικότητα της λειτουργίας ενός εθνικού πάρκου 7.800 τετραγωνικών χιλιομέτρων κυρίως χάρη των δωρεών από τη διεθνή κοινότητα. Παρόλο που δεν είναι δυνατό να πληρώσουμε τους ranger παραπάνω, προσπαθούμε να βρούμε ένα τρόπο για να τους φροντίζουμε καλύτερα όταν είναι θανάσιμα τραυματισμένοι, όπως επίσης και να παρέχουμε στις οικογένειές τους ότι χρειαστούν σε περίπτωση που σκοτωθούν. Πιθανόν ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι να κοιτάξει ο καθένας από μας τα διακριτικά έξοδά μας (καφέ, ταινίες, γεύματα, κτλ.) και να δούμε αν μπορούμε να διαθέσουμε λίγα από αυτά για εκείνους που πληρώνουν το υπέρτατο τίμημα για να σώσουν το πάρκο Virunga.

Σήμερα, καθώς απολαμβάνετε ασφάλεια και σχετική οικονομική σταθερότητα στις αντίστοιχες χώρες σας, παρακαλώ διαθέστε ένα λεπτό για να συλλογιστείτε πραγματικά τι περνούν οι χήρες και τα παιδιά των ranger Michel Imanirafasha και Philippe Nzabonimpa. Η Σπαρακτική απώλεια, ο φόβος, η αβεβαιότητα, η έκθεση είναι πιθανόν κάποιες από τις λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν τα συναισθήματά τους. Τώρα συλλογιστείτε τι θα μπορούσε να κάνει μια μηνιαία δωρεά για να κάνει την κατάταστασή τους πιο ανεκτή. Μια δωρεά $30 το μήνα θα αποτρέψει μια ολόκληρη οικογένεια από το να οδηγηθεί σε εξαθλιωτική φτώχεια. Είναι πολλά για κάποιους από εσάς; Εντάξει, ότι μπορεί ο καθένας. Όταν οι οικογένειες στο Κονγκό επιβιώνουν με $1,5 την ημέρα, ξεκάθαρα κάθε ποσό βοηθάει. Ξέρω, τα λόγια είναι φθηνά, οπότε σήμερα εγώ προσωπικά θα συμμετέχω για να στηρίξω μια οικογένεια ενός ranger με $30 το μήνα. Ελπίζω κάποιοι από εσάς να με ακολουθήσουν για να δώσουμε στους αφοσιωμένους ranger και τις οικογένειές τους την υποστήριξη που τους αξίζει. Έχουμε δεσμευτεί για να εξασφαλίσουμε σε κάθε μία από τις σχεδόν 150 χήρες αυτή τη μηνιαία υποστήριξη, αλλά δε μπορούμε να το κάνουμε αυτό χωρίς τη βοήθειά σας.

Μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες θα στήσω ένα επίσημο ταμείο ενίσχυσης Χηρών και Ranger σ' αυτή την ιστοσελίδα. Η σελίδα θα παρέχει ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο για την εξασφάλιση οικονομικής ενίσχυσης σε όλες της χήρες και τις οικογένειές τους, την πρόοδο των ranger που αναρρώνουν από τους τραυματισμούς τους, και ιστορίες ζωής των ranger που σκοτώθηκαν καθώς προστάτευαν το Εθνικό Πάρκο Virunga. Σας ευχαριστώ όλους εσάς που διαβάζετε αυτή την έκκληση για βοήθεια. Και παρακαλώ θυμηθείτε, χωρίς τους ranger δε θα υπήρχε το πάρκο Virunga.

Αν θέλετε να στηρίξετε μια χήρα δίνοντας $30 το μήνα, γράψτε 1 στο πεδίο "Support for Ranger Widows" κάτω από τις μηνιαίες δωρεές στα δεξία του blog Gorilla.cd, και πατήστε το κουμπί "Donate".

Κανένα σχόλιο