Την προηγούμενη βδομάδα, το Κογκρέσο προχώρησε στην άρση της ομοσπονδιακής απαγόρευσης για τα σφαγεία αλόγων. Το 1997, το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων [ALF] έκαψε ολοσχερώς ένα από τα μοναδικά σφαγεία αλόγων της χώρας [της Αμερικής], στο Redmond του Oregon. Το εργοστάσιο αναγκάστηκε να κλείσει μόνιμα, και μόνο τρία σφαγεία αλόγων παρέμειναν. Λίγο αργότερα, ένα από αυτά τα τρία -ένα σφαγείο στο Illinois- επίσης κάηκε ολοσχερώς.

Το 2006, το Κογκρέσο σταμάτησε την χρηματοδότηση των κυβερνητικών επιθεωρήσεων σε αμερικάνικες εγκαταστάσεις που έσφαζαν άλογα για εξαγωγή, θέτοντας αποτελεσματικά εκτός νόμου τα σφαγεία αλόγων στην Αμερική και έκλεισαν τα δύο εναπομείναντα σφαγεία. Η κίνηση της προηγούμενης βδομάδας αντέστρεψε την απαγόρευση και έστρωσε το έδαφος ώστε να ξανανοίξουν τα σφαγεία στην Αμερική.

Με αυτή την κίνηση από το Κογκρέσο, αναφέρθηκε πως ένα σφαγείο αλόγων θα άνοιγε ξανά στο Oregon. Δεν έγινε αμέσως σαφές αν το νέο σφαγείο θα χτιζόταν από την Cavel West, την εταιρία που κατείχε το εργοστάσιο που κάηκε ολοσχερώς το 1997 από το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων.

Επιπλέον σφαγεία ίσως ανοίξουν στα: Idaho, Wyoming, Montana, Nebraska, North Dakota, Georgia, Missouri, και σε τέσσερις ακόμα πολιτείες.

Μπορούμε να ελπίζουμε πως οι ακτιβιστές άφοβοι να χρησιμοποιήσουν τακτικές του ALF, θα παρακολουθούν τις κατασκευές αυτών των νέων σφαγείων αλόγων από κοντά.

Κανένα σχόλιο