Αρχειοθήκη ιστολογίου


Αναρτήθηκε από το Negotiation Is Over στις 28 Νοεμβρίου 2011 και μεταφράστηκε από τον Sonaht.

Σημείωση εκδότη από NIO: «Ο Walter Bond αποτελεί ενεργό μέλος της συντακτικής ομάδας του NIO και διαθέτει την πλήρη ελευθερία ως προς την μη λογοκριμένη έκδοση των ιδεών του και της φιλοσοφίας του. Η έκτρωση ωστόσο, είναι ένα θέμα στο οποίο υπάρχει σοβαρή διαφωνία. Οι εκφραζόμενες απόψεις σε αυτό το άρθρο δεν αντικατοπτρίζουν τη θέση πολλών από αυτούς οι οποίοι σχετίζονται με το NIO. Παρόλο αυτά το κουράγιο και περιφρόνηση που διαθέτει ο Walter, αποτελούν μοντέλο το οποίο όλοι μας θα πρέπει να μιμηθούμε. Είτε είμαστε υπέρ της ελευθερίας επιλογής ή ελευθερίας ζωής, είμαστε πάνω από όλα για την απελευθέρωση των ζώων.»

Θα συμφωνήσουμε με την σημείωση του εκδότη, καθώς το συγκεκριμένο θέμα χρήζει μεγαλύτερης ανάλυσης. Είναι σημαντική όμως η αναπαραγωγή του κειμένου ώστε να μπορέσει ο καθένας, χρησιμοποιώντας την κριτική του σκέψη, να εξετάσει το θέμα ατομικά και έπειτα συλλογικά.




Είμαι υπέρ της ζωής, είμαι κατά της άμβλωσης.

Ποτέ δεν κράτησα κρυφά τα συναισθήματα μου σχετικά με τη βρεφοκτονία. Η στάση μου υπέρ της ζωής δεν πηγάζει από τη θρησκεία ή το σεξισμό αλλά από την επέκταση της Vegan ηθικής μου και από μια βαθιά αίσθηση ότι όλες οι αθώες ζωές θα πρέπει να προστατεύονται.

Βλέπω τη ζωή στον πλανήτη μας ή οπουδήποτε και αν υπάρχει,ως ένα θαυμαστό περιστατικό και αποτελεί μια εμφανή επιθυμία για όλη τη ζωή προς τη συνέχεια ενάντια σε όλα τα εμπόδια και τις πιθανότητες.

Νοιώθω ότι αποτελεί μια κατεστραμμένη λογική το να αγαπάς τη Μητέρα Γη και τα Έθνη των Ζώων,αλλά να βλέπεις τη δολοφονία ενός μωρού στη μήτρα του ως ένα αποδεκτό μέσο ελέγχου του πληθυσμού, κάτι σαν αυτό το οποίο πιστεύει ο κυνηγός, ότι πρέπει να σκοτώσει για να μειωθούν οι πληθυσμοί των Ζώων. Ο βιομηχανοποιημένος και τεχνολογικός πολιτισμός είναι αυτό που συντηρεί τον ανθρώπινο υπερπληθυσμό, όχι η εγκυμοσύνη. Εάν ζεις μια φυσική ζωή σε ένα φυσικό περιβάλλον, η φύση φροντίζει για τους πληθυσμούς της, τέλεια και χωρίς αποτυχία. Η ιδέα ότι οι άνθρωποι πρέπει να επεμβαίνουν είναι μια εγωιστική ανθρωποκεντρική αηδία, είτε αυτό είναι ένας κυνηγός με ένα τουφέκι ή ένας φονιάς βρεφών με άσπρη ποδιά και Phd.

Βρίσκω επίσης την πρακτική της άμβλωσης να μην αποτελεί πρωτοπορία του φεμινισμού αλλά και να μην είναι και τόσο πολιτισμένη πρακτική όσο προσπαθεί να φανεί. Εάν παρατηρήσουμε την πρακτική των βρεφοκτονιών παγκοσμίως βλέπουμε ότι τελικά την υπερασπίζεται μια αρκετά φιλελεύθερη ομάδα λευκών ανθρώπων. Όντως, στην Αμερική οι κλινικές αμβλώσεων έχουν κατηγορηθεί, μέσα από κρυφές έρευνες, να διαθέτουν ποσά από υποτιθέμενους λευκούς ρατσιστές για τη θανάτωση μαύρων βρεφών. Πάρα πολλές φορές έχουν κατηγορηθεί για παροχή βοήθειας σε κοπέλες ηλικίας μικρής όσο 14 ετών, όχι μόνο για την παροχή κρυφής άμβλωσης αλλά επίσης και για παροχή προστασίας των ταυτοτήτων των 30χρονων κακοποιών τους. Η άμβλωση είναι μια βιομηχανία εκμετάλλευσης και θανάτου, οδηγούμενη από το ρατσισμό, το χρήμα και την ανάγκη επέκτασης, τόσο κατάπτυστη και βλαβερή όσο και όποια άλλη παρόμοια βιομηχανία.

Ο γιατρός της άμβλωσης και ο ζωοτόμος είναι ο ένας κομμάτι του άλλου. Όσο Εγώ βρίσκω ασυνεπές το να είμαι Vegan και να χαίρομαι με το θάνατο των βρεφών, έτσι βρίσκω εξίσου γελοίο να νοιάζομαι για τα αγέννητα παιδιά, αλλά όχι για τη Μητέρα Γη και τις σχέσεις των Ζώων. Γιατί αυτό δεν σε κάνει υπέρ της ζωής, αλλά υπέρ των εμβρύων. Ο σεβασμός προς την ανυπεράσπιστη ζωή πρέπει να είναι συνεχής και πρωταρχικός εάν επιθυμούμε κάποια στιγμή να ζήσουμε σε μια δίκαιη κοινωνία. Τα δικαιώματα σου τελειώνουν εκεί όπου αρχίζουν του άλλου και εάν παραβιάσεις αυτά τα δικαιώματα της ζωής τότε πλέον δεν είσαι αθώος και οι πράξεις σου δεν θα πρέπει να γίνονται ανεκτές.

Όπως επίσης δεν πιστεύω ότι το έμβρυο αποτελεί απλά ένα μάτσο κύτταρα και όχι ένα αγέννητο βρέφος. Ένα έμβρυο μέσα σε μερικές εβδομάδες από τη σύλληψη του διαθέτει όλα όσα και εμείς αλλά σε μια μικρογραφία. Για το λόγο αυτό, δεν πιστεύω ότι αποτελεί δικαίωμα της γυναίκας να δολοφονήσει το παιδί που κουβαλά όσο το ότι δεν αποτελεί δικαίωμα της η δολοφονία του γεννημένου της παιδιού. Ο μόνος έγκυρος λόγος για την ακύρωση της ζωής, για το θάνατο, είναι όταν αυτή η ζωή αποτελεί καταστρεπτική δύναμη για τη ζωή ολόγυρα του, έτσι όπως ένας ενήλικας μη Vegan άνθρωπος.

Μια Vegan θέση την οποία έχω ακούσει είναι ότι ένα αγέννητο παιδί πιθανότατα θα μεγαλώσει και θα μετατραπεί σε κρεοφάγο καταναλωτή άρα θα ήταν καλύτερο να το σταματήσουμε πριν καν ακόμη ξεκινήσει. Η απάντηση μου σε αυτό είναι: προδικάζεις και κάνοντας το αυτό, προωθείς το θάνατο αθώων ζωών οι οποίες είναι ανυπεράσπιστες. Συμφωνώ ότι στον κόσμο υπάρχει υπερπληθυσμός ανθρώπων. Για αυτό,αρχικά, χρησιμοποιήστε νόμιμες μεθόδους αντισύλληψης ώστε να μην έχετε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Για ποιο λόγο να στρέψουμε το μίσος μας για την ανθρωπότητα προς τους αθώους και άφωνους όταν υπάρχει ένας κόσμος κρεοφάγων, ζωοτόμων, καταναλωτών γάλακτος και εταιριών ζώων οι οποίοι αξίζουν να εξαφανιστούν.

Είμαι σίγουρος ότι αυτή η δήλωση θα αναστατώσει συγκεκριμένα άτομα μέσα στην κοινότητα της Απελευθέρωσης / Δικαιωμάτων των Ζώων και με αυτό είμαι εντάξει. Έχουμε όλοι το δικαίωμα στη γνώμη και στα πιστεύω μας, και είμαι σίγουρος ότι πολοί από αυτούς θα διαγράψουν εμένα και το Vegan Hardline αναφερόμενοι σε εμένα ως ένα ιδεολογικά μεταμφιεσμένο δεξιό. Αλλά το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τους Malcolm X, Dr. King, John Africa, ολόκληρο το βασικό κίνημα των Ρασταφάρι και για πολλούς άλλους που έχουν πολεμήσει και συνεχίζουν να το κάνουν γενναία για κοινωνική δικαιοσύνη και οι οποίοι ήταν και είναι υπέρ της ζωής.

Η αλήθεια βρίσκεται σε ένα συνονθύλευμα κοσμοθεωρίας, με τρόπο τον οποίο η ζωή είναι αντίθετη σε όλες τις υπάρχουσες κυβερνήσεις και τεχνολογικούς πολιτισμούς, αλλά δεν γεννάται μέσα από μια χίπικη ιδέα ότι ο καθένας θα πρέπει να επιτρέπεται να κάνει ότι θέλεί. Για παράδειγμα, ως Staight Edge, νομίζω ότι η χρήση των ναρκωτικών και του αλκοόλ οδηγεί στην αποδυνάμωση και την απάθεια. Νιώθω ότι αυτοί που δεν μπορούν να σταματήσουν να βάζουν το χέρι στο στόμα τους είναι ελαττωματικοί και επικίνδυνοι για αυτούς και για τους γύρω τους. Ως Vegan, νιώθω ότι αυτοί που υποστηρίζουν την αγάπη τους για τη Γη και τα Ζώα αλλά χρησιμοποιούν τα νεκρά σώματα και τα υποπροϊόντα αυτών είναι σε σύγκρουση και είναι υποκριτές. Πιστεύω ότι υπάρχει το σωστό και το λάθος. Υπάρχει μια επιτρεπόμενη συγκεκριμένη ποσότητα για αυτούς που υποφέρουν και πέρα από αυτή, η λογική και η συμπόνια μπορούν να αποκατασταθούν μόνο μέσω της βίας. Όχι με τη σκέψη, όχι με τα λόγια.

Αυτές είναι οι βασικές μου πεποιθήσεις όσον αφορά την Vegan ηθική υπέρ της ζωής και το βασικό δόγμα του Vegan Hardline. Είναι αυτό που είναι. Εάν διαφωνείς είναι επειδή είσαι λάθος. Θα πρέπει να ρυθμίσεις την κοσμοθεωρία και τις πράξεις σου και να γίνεις σωστός.

Απελευθέρωση των Ζώων, ότι και αν χρειαστεί!

«Οι πρώτοι ημιανθρώπινοι πρόγονοι μας δεν θα εξασκούσαν τη βρεφοκτονία ή την πολυανδρία, διότι τα ένστικτα των κατώτερων ζώων δεν είναι ποτέ τόσο διεστραμμένα ώστε να τα οδηγούν σε συνεχή καταστροφή των ίδιων τους των απογόνων.»

-Κάρολος Δαρβίνος

Walter Bond

Κανένα σχόλιο