Αρχειοθήκη ιστολογίου


Πηγή: Anarchy Press


Αναδημοσιεύουμε τις τελευταίες εξελίξεις για το Green Scare: το άτομο στη φωτογραφία, ο David Agranoff, συμφώνησε να συνεργαστεί με τις αρχές και να δηλώσει ένοχος σε μια υπόθεση του Earth Liberation Front (Μέτωπο Απελευθέρωσης της Γης) στο Μπλούμιγκτον της Ιντιάνα πριν από 10 χρόνια περίπου.

Στις 30 Απριλίου 2000 είχε γίνει δολιοφθορά στο Μπλούμιγκτον και κατέστρεψε 14 κατασκευαστικά μηχανήματα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press εκείνων των ημερών: «Γέμισαν ρεζερβουάρ με άμμο, είπε η αστυνομία. Σωληνάκια καυσίμων και υδραυλικών κόπηκαν, ένα τρέηλερ πυρπολήθηκε. Επάνω του βρέθηκαν γραμμένα: “Αναπτυχθείτε στην κόλαση” και το “ELF” βρέθηκε γραμμένο με σπρέι σε διάφορα σημεία».

Το Μάρτιο του 2011 ο Agranoff συμφώνησε να συνεργαστεί και να δώσει πληροφορίες και για άλλους.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, Michael Donahoe, ο Agranoff συμφώνησε να «μιλήσει» για τους Frank Ambrose και Marie Mason, που κρατείται με ποινή 22 ετών, μετά τη συνεργασία του Ambrose εναντίον της.

Έτσι, ο Agranoff καταδικάστηκε το Γενάρη του 2012 σε 1 έτος και 1 ημέρα φυλάκισης και πρόστιμο $84,000 και $50,000 στις εταιρίες John Jones Timber and Cutting και Crider & Crider, Inc. αντίστοιχα.

Ο Agranoff συμμτείχε στο κίνημα υπεράσπισης των ζώων τη δεκαετία του 1990. Το 2005 δέχθηκε κλήση για κατάθεση σε σχέση με ένα λόγο του Rod Coronado. Αυτός και άλλοι 2 ακτιβιστές αρνήθηκαν να καταθέσουν και έκατσαν 80 μέρες στη φυλακή. Έγινε αντικείμενο αμφιλεγόμενων συζητήσεων, καθώς δημόσια υποστήριζε τον Justin Samuel, γνωστό ρουφιάνο που θεωρούνταν ότι συνεργάστηκε με τις αρχές ενάντια στο φυλακισμένο του ALF Peter Young.

Κανένα σχόλιο