1 Φεβρουαρίου – Αγγλία
Mel Broughton
Ο Mel αποφυλακίστηκε το Φεβρουάριο του 2013.
Τον Ιούλιο του 2010, μετά το τρίτο του δικαστήριο για το ίδιο αδίκημα, ο Mel Broughton καταδικάστηκε για συνωμοσία διάπραξης εμπρησμού και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης. Πριν την σύλληψη του, ο Mel ήταν κορυφαίος ακτιβιστής της εκστρατείας ενάντια στην κατασκευή ερευνητικής εγκατάστασης σε ζώα στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
1 Φεβρουαρίου – Τσεχία
1
Τσεχία – Καταστρέψαμε τη βιτρίνα ενός κρεοπωλείου.
Κανένας συμβιβασμός με τα κρεοπωλεία και την εκμετάλλευση των ζώων. Πολέμησε το σπισισμό. ΓΙΝΕ ΒΙΓΚΑΝ!
1 Φεβρουαρίου – Γερμανία
Τον Ιανουάριο, ακτιβιστές έσπασαν όλα τα παράθυρα του καταστήματος με γούνες και δερμάτινα είδη Arzt στο κέντρο της πόλης του Φράιμπουργκ.
2 Φεβρουαρίου – Τσεχία
2
3
Τσεχία – Καταστρέψαμε 4 κυνηγετικούς πύργους.
Γίνε η αλλαγή για τα ζώα. Ανέλαβε δράση τώρα! Πάλεψε για τα ζώα με όλη σου την καρδιά. Μέχρι την τελευταία σου αναπνοή.
4
5
2 Φεβρουαρίου – Ελβετία
Το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων Ελβετίας έκανε τρεις διαφορετικές και συνεργιστικές δράσεις σε μία νύχτα του νέου έτους. Στις 31 Δεκεμβρίου 2012, κοντά στο Λοκάρνο, η πόρτα κρεοπωλείου μπλοκαρίστηκε. Κατά τη διάρκεια της ίδιας νύχτας, στο Λοκάρνο, η πόρτα άλλου κρεοπωλείου γράφτηκε με σπρέι και κοντά στη Μπελιντσόνα, στο κεντρικό της κρεοπωλείο (MATI SA), επίσης, πετάχτηκαν μπογιές και γράφτηκαν συνθήματα με κόκκινη μπογιά.
3 Φεβρουαρίου -Τσεχία
6
Τσεχία – Επισκεφθήκαμε ένα εκτροφείο ζαρκαδιών και καταστρέψαμε το φράχτη τη νύχτα, ώστε να ελευθερώσουμε ζώα.
Αγώνας ενάντια στην αδικία. Αγώνας για τη ζωή. Αγώνας για την απελευθέρωση των ζώων.
7
8
3 Φεβρουαρίου – Καναδάς
9
Ο Εξεγερμένος Λύκος εμφανίστηκε στο Οντάριο και πραγματοποίησε ένα μικρό χτύπημα στο φως της ημέρας με το τοπικό αστυνομικό τμήμα ακριβώς πίσω, χτυπώντας σαν στόχο το γουναράδικο Simcoe Furriers στην Oshawa. Αυτό ήταν μόνο η αρχή. >>>
Ε.Λ.
10
11
4 Φεβρουαρίου – Κόστα Ρίκα
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το σφράγισμα κλειδαριών κρεοπωλείου στο Cartago στην Κόστα Ρίκα και καλούμε άλλους συντρόφους αυτού του πεδίου σε δράση. Χαιρετίζουμε την αντι-πολιτισμική φράξια του Μετώπου Απελευθέρωσης Γης, την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς σε όλον τον κόσμο, τους συντρόφους στην Ινδονησία, τη Χιλή, τη Βολιβία, το Εκουαδόρ, την Αμερική, τη Ρωσία, την Ελλάδα, το Marco Camenisch και όλους όσους ο αγώνας τους μας εμπνέει να συνεχίσουμε να κάνουμε επιθέσεις. Δύναμη στους φυλακισμένους συντρόφους.
Θάνατος στον πολιτισμό
Θάνατος στο Κράτος
Ζήτω η Αναρχία
Μέτωπο Απελευθέρωσης Γης – Άγρια Γη
5 Φεβρουαρίου – Τσεχία
12
13
Τσεχία – Επισκεφθήκαμε ένα εκτροφείο ελαφιών και καταστρέψαμε το φράχτη το βράδυ, ώστε να ελευθερώσουμε τα ζώα.
Αγώνας ενάντια στην αδικία. Αγώνας για τη ζωή. Αγώνας για την απελευθέρωση των ζώων.
14
15
8 Φεβρουαρίου – Γερμανία
Στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της Γερμανίας, κοντά στην πόλη Greifswald, τέσσερις κυνηγετικοί πύργοι κατεδαφίστηκαν από ομάδα ανθρώπων με την επιγραφή του Μετώπου Απελευθέρωσης Ζώων και του Μετώπου Απελευθέρωσης Γης.
Το κυνήγι είναι κακό για τη φύση και τα ανθρώπινα όντα:
- Οι κυνηγοί είναι υπεύθυνοι για την εξόντωση πολλών ειδών σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο.
- Οι κυνηγοί είναι υπεύθυνοι για ανυπολόγιστο πόνο στα ζώα, πόνος που δεν είναι αναγκαίος.
- Ο κυνηγός κυνηγάει λόγω της χαράς που του προσφέρει.
- Οι κυνηγοί είναι υπεύθυνοι για την ύπαρξη και την κατανομή χιλιάδων εκατοντάδων όπλων.
- Τουλάχιστον 245 άτομα έχασαν την ζωή τους κυνηγώντας ή από όπλα κυνηγών στη Γερμανία την περίοδο 2002-2012 (χωρίς τα έτη 2006 και 2007).
Επιπλέον πληροφορίες:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_extinct_animals_of_Europe
Δεν ήταν η πρώτη φορά και δε θα είναι και η τελευταία που επιτεθήκαμε!
Αυτή η άμεση δράση ήταν αφιερωμένη σε όλους τους φυλακισμένους που βρίσκονται κλειδωμένοι εξαιτίας της αγάπης τους για το γαλάζιο πλανήτη!
13 Φεβρουαρίου – Γερμανία
16
Το βράδυ της 6ης Φεβρουαρίου 2013, στο Βερολίνο, το γουναράδικο ‘Pelz Ebel’ δέχθηκε επίθεση από ακτιβιστές. Η κλειδαριά γέμισε με κόλλα και γράφτηκε με σπρέι ‘ALF’. Όλα τα παράθυρα σπάστηκαν με πέντε πέτρες. Επιπλέον, πέντε πέτρες βαμμένες κόκκινες στο χρώμα του αίματος πετάχτηκαν.
Αυτή η άμεση δράση έγινε στη μνήμη της Jill Phipps. Πέθανε την 1η Φλεβάρη του 1995 σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει το δρόμο για να αποφευχθεί η δολοφονία μικρών μοσχαριών που μεταφέρονταν στο σφαγείο. Ωστόσο, ο οδηγός του φορτηγού επέλεξε να τρέξει κατά πάνω της. Jill, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Ο αγώνας σου ζει!
Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων
18 Φεβρουαρίου – Αγγλία
Hayley Kent #A2183CW
HMP Peterborough
Saville Road
Westfield
Peterborough PE3 7PD
UNITED KINGDOM
Το Φεβρουάριο του 2013, η Hayley καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκισης για συμμετοχή στην εκστρατεία ενάντια στο εξαγωγικό εμπόριο ζωντανών πλασμάτων.
19 Φεβρουαρίου – Ρωσία
Στις 10/02/2013 μέλη του Μετώπου Απελευθέρωσης Ζώων-Kuban έκαψαν κατασκευαστικά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την καταστροφή του δάσους -ενός από τα λίγα που έχουν απομείνει- στο Krasnodar.
Όλες οι λεκάνες του ποταμού είναι σε κίνδυνο, επειδή αυτά τα δάση δρουν ως πνεύμονες για τρεις συνοικίες: Τις Komsomolsky, Pashkovky και Hydrostroy. Στη δίψα τους για κέρδος οι εταιρίες ανάπτυξης δε θα ακούσουν τους ντόπιους, τις οικολογικές έρευνες ή τις μαζεμένες υπογραφές. Γι’ αυτό επιλέξαμε να σαμποτάρουμε τις επιλογές τους.
Τους κάνουμε να πληρώσουν – Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων-Kuban
20 Φεβρουαρίου – Ιταλία
Τέλη Γενάρη κοντά στη Ρώμη: Επιτεθήκαμε στα αυτοκίνητα 3 κυνηγών. Επιστρέφοντας αυτοί οι άθλιοι δολοφόνοι, εξεπλάγησαν βρίσκοντας τα παράθυρα των οχημάτων τους σπασμένα. ΤΟ ΘΕΤΟΥΜΕ ΑΠΛΑ, ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ.
21 Φεβρουαρίου – Η.Π.Α.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ 9 και 10 Φλεβάρη, «Δολοφονία» γράφτηκε έξω από το γουναράδικο Cownie Furs in Des Moines, στην Iowa και τρία παράθυρα και τρεις γυάλινες πόρτες σπάστηκαν. Το γουναράδικο ανήκει στο δήμαρχο του Des Moines, Frank Cownie.
21 Φεβρουαρίου – Ιταλία
17
18
Viadana, Mantova (Ιταλία)
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την πυρκαγιά αργά το βράδυ στις 26 Νοέμβρη 2012, που κατέστρεψε εντελώς δυο φορτηγά που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά κρεάτων για την εταιρεία «Martelli». Σκαρφαλώσαμε το φράχτη και πυροδοτήσαμε πέντε εκρηκτικούς μηχανισμούς εφοδιασμένους με φιτίλι.
Οι ζημιές υπολογίζονται μεταξύ 400 και 500.000 ευρώ.
Με αυτήν τη δράση θέλουμε να χτυπήσουμε τη βιομηχανία κρέατος που βασίζεται στον πόνο και το κέρδος.
Όχι για την ελάχιστη ζημιά, αλλά για τη μέγιστη καταστροφή!
Μέτωπο απελευθέρωσης ζώων/Μπάσταρδοι χωρίς δόξα
21 Φεβρουαρίου – Ισπανία
19
Μερικά γουναράδικα βάφτηκαν με σπρέι πρόσφατα στη Zaragoza (Ισπανία). Ένα από αυτά (La campana de oro) δραστηριοποιείται τα τελευταία 186 χρόνια. Αλλά αυτή είναι η τελευταία του εβδομάδα λόγω των οικονομικών προβλημάτων.
20
26 Φεβρουαρίου – Ελλάδα
21
Για περισσότερες φωτογραφίες: http://directaction4.info/Greece_Feb13/index.html
Τα ξημερώματα της Δευτέρας 18/2, ομάδες συντρόφων και συντροφισσών επιτεθήκαμε συντονισμένα σε διάφορους στόχους στις γειτονιές της Αθήνας, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν διαφορετικές πτυχές μιας πραγματικότητας που όχι μόνο δεν αντιλαμβανόμαστε ως δεδομένη αλλά αντιθέτως μεθοδεύουμε με μίσος την καταστροφή της. Ενάντια στην εξουσιαστική ταφόπλακα της γενικευμένης κοινωνικής απάθειας προτάσσουμε το χάος της άμεσης δράσης.
Αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη στους αιχμάλωτους αντάρτες πόλης των Σ.Π.Φ., F.A.I.-I.R.F., A.L.F., E.L.F. και σε όλους τους διωκόμενους και φυγόδικους συντρόφους.
Οι ενέργειες στις οποίες προχωρήσαμε είναι οι εξής:
Σε δύο Κ.Ε.Π. πετάξαμε μπογιές, γράψαμε συνθήματα με σπρέι, τοποθετήσαμε κόλλα στις κλειδαριές και χτυπήσαμε την τζαμαρία με σφυρί.
Σε κατάστημα με γούνες και δερμάτινα πετάξαμε μπογιές στη βιτρίνα.
Στα γραφεία της εθνικιστικής κυπριακής φοιτητικής οργάνωσης ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ πετάξαμε μπογιές, τοποθετήσαμε κόλλα στις κλειδαριές, γράψαμε συνθήματα με σπρέι και σκίσαμε όλες τις αφίσες τους στην περιοχή.
Στο σπίτι ενός καθικιού που βάζει φόλες πετάξαμε μπογιές και γράψαμε με σπρέι στους τοίχους και στα γκαράζ.
Σε κτίριο εφορίας γράψαμε συνθήματα με σπρέι και τοποθετήσαμε κόλλα στις κλειδαριές.
Σε γραφεία τμήματος για πειραματόζωα γράψαμε συνθήματα με σπρέι.
Σε σπίτι δικαστή γράψαμε συνθήματα με σπρέι.
Σε pet-shop γράψαμε συνθήματα με σπρέι.
Σε γραφεία ενορίας γράψαμε συνθήματα με σπρέι.
Σε χασάπικο γράψαμε συνθήματα με σπρέι.
Αμάξι πολυτελείας μάρκας BMW βάφτηκε με σπρέι.
Αμάξι κυνηγού βάφτηκε με σπρέι και σπάστηκε με σφυρί.
Επίσης, γράφτηκαν συνθήματα με σπρέι σε πλατείες και πανεπιστημιακούς χώρους.
Υ.Γ. Προς τους μπάτσους που πετύχαμε φεύγοντας: Όταν εσείς πηγαίνατε, εμείς ερχόμασταν…
Συνεργασία ομάδων
A.L.F. (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων) // Χαοτικοί
28 Φεβρουαρίου – Κόστα Ρίκα
Τις βραδινές ώρες της 30ης Γενάρη, σφραγίσαμε τις κλειδαριές σε ένα υποκατάστημα της πολυεθνικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Movistar στο Cartago. Στις 13 Φεβρουαρίου, επίσης, σφραγίσαμε τις κλειδαριές κρεοπωλείου στο Tibas. Και οι δυο δράσεις επιχείρησαν να θέσουν τέλος στην παθητικότητα και να καλέσουν για οργάνωση και άμεση δράση ενάντια σε κάθε μορφή κυριαρχίας. Το συνηθισμένο σύστημα περιλαμβάνει μια ζωή που γίνεται όλο και περισσότερο υποκριτική διακόπτοντας την πορεία της φύσης. Οι βιομηχανίες κρέατος και τηλεπικοινωνιών συμβάλλουν σε αυτό και γι’ αυτόν το λόγο αποτελούν στόχους των επιθέσεων μας. Δε χρειάζονται λέξεις, ενέργειες λείπουν.
FLA/FLT Αντισπισιστική Πολιτοφυλακή – Άγρια Γη

Πηγή πρωτότυπου: Bite Back

Κανένα σχόλιο